Nieuw(s)

Therapie & EMDR
Waarom kiezen voor een particuliere praktijk:

 

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een particuliere therapeut zou verkiezen boven een therapeut verbonden aan de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ):

  1. Snellere toegang en flexibiliteit: Particuliere therapeuten hebben vaak kortere wachttijden en bieden meer flexibele afspraakmogelijkheden. Dit kan handig zijn voor mensen die direct hulp nodig hebben of die moeite hebben om zich te schikken naar de reguliere openingsuren van GGZ-instellingen.
  2. Meer keuzevrijheid: In het particuliere circuit kun je zelf je therapeut kiezen op basis van specifieke specialisaties, behandelmethoden of persoonlijke voorkeuren. In de GGZ ben je doorgaans gebonden aan de beschikbare therapeuten binnen de instelling.
  3. Persoonlijke aandacht en maatwerk: Particuliere therapeuten kunnen vaak meer tijd en aandacht besteden aan individuele cliƫnten, omdat ze minder gebonden zijn aan strikte protocollen en administratieve taken die in grotere GGZ-instellingen voorkomen.
  4. Privacy en discretie: Sommige mensen geven de voorkeur aan particuliere therapie vanwege de grotere mate van privacy en vertrouwelijkheid die geboden wordt. Er is minder kans op bureaucratische procedures of de mogelijkheid dat anderen in de gemeenschap op de hoogte zijn van hun therapie.
  5. Differentiatie in vergoedingen: Terwijl GGZ-therapie vaak wordt gedekt door ziektekostenverzekeringen, kan particuliere therapie duurder zijn en meestal niet worden vergoed. Echter, sommige mensen zijn bereid te betalen voor particuliere therapie vanwege de eerder genoemde voordelen.


Het is echter belangrijk op te merken dat zowel particuliere als GGZ-therapeuten gekwalificeerd zijn en effectieve behandelingen kunnen bieden. De keuze hangt af van individuele behoeften, voorkeuren en financiĆ«le mogelijkheden. 

EMDR 2.0

Met EMDR 2.0 worden al na 5 (!) minuten verbluffende resultaten behaald.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de resultaten BLIJVEND zijn.

#ditwistikallang 

EMDR is niet meer alleen voor trauma. Het werkt voor zoveel meer... 

Let op: 

Angst voor o.a. bevalling - examen - tandarts - autorijden - rechtszaak - etc. etc. 

Ruzie - Stress - ADHD - Boosheid - Verdriet - Nare herinneringen etc. etc.

Depressie

Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten. Als de gevoelens van somberheid langer dan twee weken duren, is het zaak actie te ondernemen in de vorm van preventie of behandeling.

Burn-out

Burn-out is geen officiele diagnose. Dit en meer nieuws over de Burn-out
(Je verlaat de website en wordt doorgeleid naar een externe pagina)