Preventie at Work is een samenwerking tussen Joyce Therapie & EMDR en Puur Stoelmassage

Preventie at Work Joyce Therapie en EMDR

Uniek preventie pakket tegen ziekteverzuim!

Ziekteverzuim op de werkvloer is belastend voor alle partijen, voor u als werkgever, voor de collega’s die achterblijven maar vooral ook voor de zieke werknemer.

Ervanuit gaande dat u als werkgever de cijfers en statistieken al goed inzichtelijk heeft, rest mij enkel u ervan te overtuigen dat wij een uniek concept hebben ontwikkeld om ziekteverzuim direct en drastisch te verlagen. 

In het kort: Joyce Hoezee (Bedrijfstherapie) en Ratna Coenraad (Stoelmassage) komen bij u op locatie met een uniek preventiepakket:

Joyce biedt een inloop spreekuur en kan ongelooflijk snel pinpointen waar het knelt en handvatten bieden. Ratna biedt na afloop van een kort therapie consult, een ontspannende stoelmassage van 15 minuten.

Uw werknemer wordt hiervan op de hoogte gesteld middels poster/flyer die u van ons ontvangt en u ontvangt tevens door ons aangeleverde tekst voor een interne mail, uw medewerker hoeft geen afspraak te maken. 

De werknemer loopt hierna met een opgeruimd hoofd en een ontspannen lichaam terug naar de werkvloer. 

Uw medewerker voelt zich gehoord (letterlijk) en serieus genomen door zijn werkgever, de kosten die u maakt voor Preventie @ Work zijn vele malen lager dan de kosten die u per dag maakt wanneer er werknemers uitvallen. Wist u bijvoorbeeld dat een verzuimdag per werknemer gemiddeld €250,00 kost? Bron: TNO

Wat ons concept zo uniek maakt is de preventieve werking tegen ziekteverzuim EN het dossier dat u opbouwt voor de Wet Verbetering Poortwachter.

Uw werknemer maakt zo’n dag heel bewust de keuze tussen het gaat goed met mij, of het gaat niet goed met mij -> naar de therapeut + massage.

U als werkgever wordt compleet ontzorgt, Joyce maakt indien gewenst een overzicht voor u met de knelpunten en advies voor opvolging.

Ratna zorgt ervoor dat medewerkers eerder naar de therapeut gaan, immers een stoelmassage als “beloning”, wie wil dat niet!

Bonus: u kunt dit programma opnemen in uw secundaire arbeidsvoorwaarden, bovendien valt de factuur van Preventie @ Work volledig onder bedrijfskosten.

Of wij 1-malig, vaker of op vaste tijdstippen bij u langs komen, hangt mede af van het aantal werknemers en de vraag. Wij doen dit in overleg met u.


Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een kennismakingsgesprek of meer informatie, dan horen wij graag van u. 

 

Met vriendelijke groet,


Ratna Coenraad 

Joyce Hoezee 

[email protected]


Tel: 06 209 180 80 / 06 504 708 65

Therapie @ Work

Therapie @ Work


Wanneer de Psychosociale Arbeidsbelasting hoog is, of een medewerker privé problemen heeft, zal hij niet optimaal functioneren en kan zelfs in een burn-out of depressie terecht komen. De gevolgen voor de werkdruk van de achterblijvers en financiële kosten voor het bedrijf zijn enorm.
  
In dit Preventiepakket bied ik een mini-consult aan de medewerker die daar behoefte aan heeft, of door de bedrijfsarts is doorverwezen. Gewoon onder werktijd. In dit kleine half uur heb ik de pinpoint in zicht en al enkele handvatten kunnen geven. 

Een mini-consult is voor de medewerkers laagdrempelig, er hoeft immers geen afspraak te worden gemaakt en ze worden getriggerd zichzelf regelmatig de vraag stellen: “hoe gaat het eigenlijk echt met mij”. U creëert bewustwording en zo maken zij iedere keer een bewuste keus tussen: het gaat goed met mij of het gaat even wat minder -> even naar het inloop-uurtje.

Wist u dat wanneer iemand zich gehoord en begrepen voelt een probleem al voor 85% opgelost is? 

Mocht de medewerker toch uitvallen kunt u als werkgever in het dossier van de medewerker, bij de Wet Verbetering Poortwachter, refereren aan mogelijkheden die u vooraf heeft geboden.
Volgens de WVP bent u als werkgever verplicht direct te anticiperen op ziekmeldingen van psychologische aard, middels de aangeboden bedrijfstherapie bent u deze stappen al voor. De kans dat uw werknemer zich daadwerkelijk ziek meldt is vele, vele malen kleiner. Immers, juist OP de werkplek wordt adequate hulp, voor de werknemer gratis, geboden!

Tijdens het consult zal ik de medewerker de professionele aandacht geven die nodig is, advies geven waar ze mee aan de slag kunnen, doorverwijzen indien ik dat noodzakelijk acht en ik maak voor u een, op verzoek geanonimiseerd, verslag van de zaken die onmiddellijk aandacht van u of HR nodig hebben.

Door mijn professionele ervaring als (trauma) therapeut kom ik razendsnel tot de kern waardoor ik voor meerdere werknemers per bezoek de tijd heb. Met mijn therapeutische kennis en behandeling ter plaatse, onderscheid ik mezelf van bedrijfscoaches en vertrouwenspersonen. Indien gewenst bied ik ondersteuning/aanvulling voor de, mogelijk al bij uw bedrijf aanwezige, interne of externe vertrouwenspersoon en bedrijfsarts, waarmee ik een mooie samenwerking creëer. 

Ik pak over waar u als ondernemer geen of minder tijd voor heeft: luisteren, ondersteunen, sturen, stimuleren, analyseren en adviseren. U wordt hiermee volledig ontzorgd en heeft toch de zekerheid dat u op de hoogte bent van wat er gaande is op de werkvloer.  Tot slot ontvangt u ook nog een rapportage.

Joyce Hoezee

Therapie info

Stoelmassage @ Work

Massage @ Work

 

Wanneer uw medewerker bij de therapeut is geweest mag dat worden beloond met een fijne Stoelmassage @ Work


Wat is een stoelmassage?


Stoelmassage is een laagdrempelige effectieve massage die uitgevoerd wordt op een speciale ergonomische stoel. Gewoonlijk duurt een massage 15 tot 20 minuten. De massage is gericht op de rug, nek, schouders, hoofd en armen. Degene die gemasseerd wordt kan gewoon in eigen kleding plaatsnemen op de stoel, er wordt geen olie gebruikt. Na een stoelmassage voel je je ontspannen en verfrist. Bovendien is er een verminderende kans op werk gerelateerde klachten. Een goede stoelmassage verlaagt stress en fysieke klachten zoals rug-, nek- en schouderpijn.


Waarom een stoelmassage?


Voor uw medewerkers:

·       Ontspanning, vermindering van stress

·       Laagdrempelig

·       Geeft weer energie

·       Verhoogt de weerstand

·       Verbetering concentratie

·       Ter stimulering om gebruik te maken van de therapeut 

Voor u als werkgever:

·       Voorkomen van ziekteverzuim

·       Medewerkers presteren beter

·       Verlaagt de werkstress

·       Verbetering bedrijfsimago

·       Betere werksfeer en motivatie neemt toe

 

Ratna Coenraad
www.puurvoetreflex.nl