EMDR

EMDR, er gaan nogal wat spookverhalen rond. 

Wat is het niet? Het is niet eng, het is niet onhoudbaar heftig, je hoeft NIET door het hele trauma heen en het is GEEN herbeleving van het hele trauma.

Wat is het wel? Het is een behandelmethode met direct resultaat, het is voor iedereen te doorstaan en je gaat opgelucht naar huis, je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.
Hoe? door het afzonderlijk belasten van de linker- en rechter hersenhelft worden herinneringen afgezwakt, gedesensitiseerd.
ALLE herinneringen waar jij een naar gevoel bij hebt.

ADHD'ers krijgen rust in het hoofd, fobie├źn worden minder, angsten gereduceerd en positieve gevoelens versterkt! 
EMDR 2.0 geeft binnen 5 (!) minuten al verbluffend en BLIJVEND, resultaat.
Hoe? Door het afwisselend stimuleren van de linker- en rechter hersenhelft verplaatsen de herinneringen en emoties naar de achtergrond. 

EMDR helpt bij o.a.:
Verdriet - ADHD - angst - boosheid - paniek - trauma - stress -fobie - rouw - PTSS - veranderende omstandigheden en andere nare gevoelens en emoties. 
 
EMDR is ook voor het direct weghalen van spanning bij bijvoorbeeld: 
Tandartsbezoek - Sollicitatie gesprekken - Examen en bij gebrek aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen.

EMDR is tevens heel effectief en goed inzetbaar bij kinderen, zij vinden de "toverlantaarn" super interessant en grappig.

EMDR kan ook online worden gegeven, zorg jij voor een rustige plek en internet? Zorg ik voor de rest!

Hoe gaat een EMDR behandeling:

EMDR Zandvoort

Wat is EMDR therapie?
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. 
Simpel gezegd: het opnieuw verwerken en uitdoven van heftige beelden, gebeurtenissen en emoties. We verplaatsen de herinneringen zogenoemd van het werkgeheugen naar de harde schijf, dat geeft direct verlichting van de klachten met blijvend en verbluffend resultaat. Het is een wetenschappelijk bewezen methode en direct inzetbaar.  

EMDR Toverlantaarn

Hoe gaat een EMDR therapie behandeling?
Samen bepalen we waar in jouw herinnering de emotie het hoogst is. Deze beelden en gevoelens pakken we direct aan. Binnen 5 minuten merk je resultaat.
Wil je wetenschappelijke artikelen lezen? Die vind je HIER

EMDR Therapie Zandvoort

Wanneer we samen hebben bepaald welke gevoelens je als eerste kwijt wil gaan we aan de slag. Ik vraag je je kort te concentreren op de beelden en/of herinnering en mijn vinger te volgen met je ogen. (Soms werk ik met een EMDR stick, soms alleen met de hand en soms met de EMDR toverlantaarn). Middels afleiding zullen we de beelden en gevoelens desensitiseren, oftewel laten uitdoven/verdwijnen.   

EMDR Zandvoort

Na de EMDR therapie behandeling, (Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid gebeurtenissen/emoties die we in 1 keer kunnen behandelen) voel je je onmiddellijk opgelucht. Het gevoel is afgezwakt of zelfs compleet verdwenen! Je zou kunnen zeggen dat tussen jou en de gebeurtenis een plak watten is geplaatst of er matglas met vaseline tussen zit. De herinnering is niet weg maar het (nare) gevoel erbij, wel. De gebeurtenis is voortaan slechts een vage herinnering. Dit resultaat is blijvend!

Home en Therapie

Tarieven
Consult opties
Afspraak of Contact